Yalın ibs | Kurumsal Erp Çözümler | Stok Yönetimi
ibs ERP içerisinde bulunan stok yönetimi ile firmanızın depo yapısını ve stoklarınızı stratejik olarak izleyip yönetebilirsiniz.
15059
page-template-default,page,page-id-15059,page-child,parent-pageid-14879,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-7.8,vc_responsive

Stok Yönetimi

İşletmede kullanılacak stok maddelerin, malzemelerin ve hizmet kartlarının tanım ve hareketleri gerçekleştirilir.

HAM MADDE

Üretim yaparken kullanılan girdi ürünler (hammadde) otomatik kod sistemi ile kodlanır. Hammade türü bazında özelliklerine ayrılarak adlandırılır ve tanımlanır. Ambar bazında giriş, çıkış ve transfer işlemleri barkodlu veya lotlu gerçekleştirilir. Böylelikle Hammadde bazında detaylı ve tür özeliğinde ayrı ayrı izleme ve analiz yeteneği sağlanır. Türler bazında yetki ile ilgili kişilerin ilgili hammaddeleri görebilir ve hareketlerini yapabilen güvenlik alt yapısı oluşturulur.

Yarı Mamul

Üretim esnasında ara çıktı olarak oluşturulan ürünler (yarımamul) otomatik kod sistemi ile kodlanır. Yarımamul türü bazında özelliklerine ayrılarak adlandırılır ve tanımlanır. Ambar bazında giriş, çıkış ve transfer işlemleri barkodlu veya lotlu gerçekleştirilir. Böylelikle Yarımamul bazında detaylı ve tür özeliğinde ayrı ayrı izleme ve analiz yeteneği sağlanır. Türler bazında yetki ile ilgili kişilerin ilgili yarımamulleri görebilir ve hareketlerini yapabilen güvenlik alt yapısı oluşturulur.

Mamul

Üretim çıktısı olarak oluşturulan ürünler (mamul) otomatik kod sistemi ile kodlanır. Mamul türü bazında özelliklerine ayrılarak adlandırılır ve tanımlanır. Ambar bazında giriş, çıkış ve transfer işlemleri barkodlu veya lotlu gerçekleştirilir. Böylelikle mamul bazında detaylı ve tür özeliğinde ayrı ayrı izleme ve analiz yeteneği sağlanır. Türler bazında yetki ile ilgili kişilerin ilgili mamulleri görebilir ve hareketlerini yapabilen güvenlik alt yapısı oluşturulur.

Lot

Hammade, Yarımamul ve Mamül ürünler Lot (parti, şarz, batch) kavramında takip edilir. Lot satınalınan ürünlerin cari lot kavramıyla iki tip lot ile takibi yapılması sağlanır. Lot takibi otomatik olarak sistem tarafından verilir. Lot takibi ile herbir stoğun nerden nezaman hangi fiyata hangi şartlarda ve kontrol değerleri ile alındığı izlenir.

Seri no

Lot un altında bir kırılım olarak kullanılan seri numarası kavramı, lota bağlı tek tek alınan her bir stok kalemine verilen bir numara sistemidir. Böylelikle lota bağlı hangi sırada hangi stok oluşturulduğunun takibi yapılır.

Paketleme

Kutu, Koli, Çuval, Palet gibi iç içe geçen paket türleri bazında stokların paketlenmesi istenir ise barkodlu etiket basılması ve sonunda son paketin etiketinin okutularak sevkiyat yapılmasını sağlar. Paket bozma veya sipariş kontrolleri yaparak yanlış ürün paketlenmesini engeller.

Stok türleri

Hammade, Yarımamul ve Mamüllerin tamamının tanımı türler bazında bir gruplama sınıflama alt yapısı olan Stok Türleri ile tanımlanır.

Otomatik kodlama

Stok Türleri bazında otomatik bir algortima ile kod sistemi ve ad sistemi oluşturulur. Böylelikle her stok sadece bir kez tanımlanabilir.